6. září 2011

První bezbrýlový 55“ 3D LCD televizor

Od prosince se v Německu začne prodávat první 3D televizor, který pro sledování 3D obrazu nevyžaduje aktivní, či pasivní 3D brýle. Toshiba bude nabízet jednu úhlopříčku, a to 55“ (139 cm).
ZL2_lifestyle.jpg
Televizor 55ZL2 má fyzické rozlišení 3 840 x 2 160, označované jako Quad Full HD, obrazovka využívá lentikulární 3D technologie, takže pro 3D se spokojíte s Full HD rozlišení, pro 2D obraz se pak využije plné rozlišení obrazovky. Pro korektní zobrazení 3D obrazu televizor využívá sledování obličeje a podle polohy diváka upravuje 3D obraz. Dle výrobce optimalizace funguje i při sledování až devíti diváky.
 ZL2_front_Glassesfree.jpg  ZL2_right_side.jpg Kalibrace.jpg
Televizor umožňuje přehrávat multimediální soubory, nahrávat videa na pevný disk, nabízí on-line aplikace, podporuje HbbTV (hybridní TV vysílání), zajímavostí je Personal-TV aplikace, kdy si televizor uloží a pamatuje individuální nastavení obrazu a televizoru pro každého diváka zvlášť. Nechybí ani autokalibrace, kdy si televizor za pomoci kalibrační sondy sám nastaví obraz. Oficiální cena zatím není známa, v USA se mluví o ceně 6 500 USD (120 000 Kč).

Zdroj: AV Mania