24. února 2011

3D objektiv Panasonic LUMIX G 12,5 mm f12

První objektiv na světě pro vstup do profesionální 3D fotografie

Jedině 3D fotografie vám připomene neopakovatelné okamžiky tak, jako byste je prožívali znovu.
Stylová řada  FS37 - FS35
Společnost Panasonic stojí v čele 3D vývoje. Jako první představila 3D televizory a nyní uvádí na český trh první výměnný 3D objektiv na světě – Panasonic LUMIX G 12,5 mm f12, který je určen pro systém LUMIX G Micro a je kompatibilní se systémem Micro 4/3. Nadšení začátečníci i pokročilí fotografové nyní mohou uplatnit své vlastní tvůrčí schopnosti a objevovat dosud neprobádané hloubky 3D fotografie.

Panasonic LUMIX G 12,5 mm f12 (H-FT012) je prvním objektivem svého druhu na světě. Při přepočtu na klasický film nabízí objektiv úhel záběru odpovídající 65 mm. Uvnitř objektivu se nacházejí dvě optické soustavy – levá a pravá, výslednou dvojici záběrů zpracovává 3D obrazový procesor. Díky speciální konstrukci obrazového procesoru i samotného objektivu se u 3D objektivu podařilo dosáhnout velmi kompaktního provedení a příznivé hmotnosti.

Prostorové fotografování s výměnnými objektivy bylo možné už dříve, avšak vyžadovalo panoramatický systém nebo kombinaci dvou snímačů a dvou objektivů. Nevýhodou předchozích systémů byla nutnost použít speciální 3D fotoaparát nebo kameru, ale také například problémy při natáčení pohybujících se objektů. Nový výměnný 3D objektiv Panasonic umožňuje trojrozměrné fotografování či natáčení s mnohem snadnějším ovládáním, navíc k němu nepotřebujeme speciální 3D fotoaparát. Na pořízených záběrech není patrné žádné zkreslení ani časová prodleva mezi levým a pravým obrazem, a to ani v případě objektů v rychlém pohybu. 3D fotografie či záznamy působí na 3D televizních obrazovkách zcela přirozeně dokonce i při fotografování z velké blízkosti.

Zdroj: http://www.panasonic.cz/