18. května 2011

LG Cinema 3D TV

Společnost LG Electronics si na letošní jaro připravila novou řadu televizorů, které představila pod souhrnným názvem Cinema 3D. LG Electronics Cinema 3D mají poskytovat 3D vjem, který uživateli nepřinese kvůli rozblikanému obrazu bolest hlavy či pálení očí. Výrobce také slibuje ostrý a jasný obraz, což by tedy ani nemusel zmiňovat, neboť o tom mluví ve spojení se svými televizory každá firma, i když v tomto případě LG mluví o certifikaci německou společností TÜV.

Pro zobrazení CINEMA 3D obrazu se používá princip polarizace. 3D brýle tak zajišťují, že do levého i pravého oka se dostává správný obraz. To je metoda, která je používána i u nejmodernějších digitálních 3D kin. Tento postup vytváření 3D obrazu přináší řadu výhod: žádné blikání, dokonale ostrý a jasný obraz, žádná bolest hlavy ani pálení očí. Brýle se navíc nemusí nikde dobíjet, prostě mají jen polarizovaná skla. Díky tomu jsou také velmi lehké, váží pouze 16 g. 3D obraz je viditelný ze širokého úhlu pohledu, na obraz je možné se dívat i ze stran. 


Kromě polarizační 3D technologie nabídnou nové televizory také prvek LG 3D Light Boost. Za tím se skrývá tenký film pokrývající obrazovku, jenž má zajistit "plně jasný" obraz a neutralizaci šedých míst, která se mohou objevit právě při zobrazování 3D obsahu. Pak je v nabídce i jinde využívaná technologie Smart TV s plochou Home Dashboard a ovladačem Magic Motion pro přístup k dodatečnému obsahu od lokálních stanic i světových poskytovatelů a také k aplikacím LG Apps (např. lekce cizího jazyka, horoskop, hry, atp.)
Shlédněte prezentaci na stránkách LG:

Rozdíl mezi LG Cinema 3D TV a běžnou 3D TV